VM i judo

Årets VM i judo har precis arrangerats i Budapest och var något ut över det vanliga då 126 länder deltog (det var anmälda 136 länder från början, men de försvann på vägen till VM) och de 726 tävlande kämpade på mattan för att bli den nästa världsmästaren i judo. VM:et gick inte obemärkt förbi utan det var fullt av dramatik och många trevliga överraskningar, både för deltagarna och publiken.

judo budapestAntalet medaljer som delades ut

Judo i Sverige är ganska stort men tyvärr fick inte Sverige några medaljer i år. I övrigt delades det ut medaljer ut till 23 nationer, varav Japan stod för de flesta. Vilket är inte så överraskande! De fick sju guldmedaljer av deras tolv som de lyckades skrapa ihop under detta mästerskap och då är inte guldet för lagtävlingen inräknat. Det ska mycket till innan det är några som slår Japan på fingrarna i judo!

Vilken nytta har man av judo?

Judo är ett sätt att försvara sig, vilket kan vara till stor nytta med tanke på hur dagens samhälle ser ut. Därför är det inte så förvånande att det finns många som anmäler sig till judolektioner i Sverige. För att sedan upptäcka hur kul det är och deltar i olika arrangemang och tävlingar inom denna sport. Under hösten kommer fler rafflande tävlingar och då bland annat U21 EM och VM samt Grand Slam i Tokyo, Abu Dhabi och Zagreb.

Nästa år så tar vi dem!

Tyvärr fick inte svenskarna några framgångar i årets VM men det gör bara att de tävlande blir ännu mer taggade inför nästa VM eller så ser U21 till att få revansch på mattan och kanske rent av besegrar de japanska ungdomarna. Japan är såklart favoriter där Sverige ihop med en bra odds bonus kan ge upp till 20 gånger pengarna om de vinner. Det är aldrig för sent att börja med denna sport om inget annat för att använda nytta av judon som försvar.