Vill du börja med Padel?

Padel har på senare år blivit en mycket populär sport i världen, och inte minst i Sverige. Sedan några år tillbaka har det byggts flera hundratals banor runt om i landet. Padel är en sport som passar många olika målgrupper då det inte är lika tungt som att spela tennis.

Vad är Padel?

Enkelt förklarat är Padel en blandning mellan tennis och squash. Banan är utformad med höga väggar, den är 10 x 20 meter och ä försedd med ett nät i mitten. Padel är en lagsport och fungerar bäst att spela med två eller fyra spelare. Likt tennis inleds matchen med en serve, skillnaden här är att det är tillåtet att låta bollen slå en gång mot väggen innan du slår vidare till motståndaren. Poängräkningen fungerar precis som i tennis.

Tips för nybörjare i Padel

Du som är nybörjare i Padel kan med fördel ta del av några tips innan du börjar spela. För nybörjaren är det lätt att glömma bort att väggarna kan utnyttjas innan slag. Tänk även på hur du håller i ditt padelracket. Det bästa greppet i Padel är hemmagreppet. Det är ett rakt och stabilt grepp både för backhand- och forehandslag.

Kom igång snabbt med Padel

Padel är en fantastisk sport för dig som gärna vill komma igång med ett aktivt liv. Eftersom Padel inte kräver samma fysik och styrka som tennis är det lätt att komma igång. Padel är en lagsport och passar bäst att spela med fyra personer på banan. Varför inte dra ihop ett gäng och spela? Det blir roligare om ni är flera då duellerna bli mer levande.