Vardagsträning gör träningen roligare

Att träna är något som många upplever som tråkigt och tidskrävande, men så behöver det inte vara. Faktum är att du inte heller behöver lägga ut särskilt mycket pengar för att hålla dig i form. Vardagsträning är ett koncept som handlar om att acceptera träning trots det är tråkigt, och på så sätt göra det till en vardagsvana.

Integrera träningen i din vardag

vardagstraningNågra viktiga saker i valet av träningsform är att du känner att du har tid med den. Den bör därför vara realistiskt möjlig i ditt liv. Psykologiprofessorn Magnus Lindwall menar att träningsformer som ger dig en rolig eller skön avslutning i många fall gör att du fortsätter med träningen. Det viktigaste menar han är att den slutliga upplevelsen är njutningsfull, snarare än början eller mitten.

Att acceptera träningen

Det finns oändligt många sätt att träna på, men det viktigaste är att du hittar en rolig träningsform som passar just dig och ditt liv, så du kan hålla motivationen uppe. Nicolas Jacquemot har skrivit boken Självledarskap – konsten att hitta rätt i livet och på jobbet. Han menar att det också är viktigt att acceptera träningen som en del av vardagen.

Många träningsformer att välja mellan

Oavsett om du hittar en träningsform som passar dig som handen i handsken eller om du kämpar på med en träningsform som du känner är mindre rolig bör du känna efter hur du upplever den efter träningspasset. Går du hem med ett lugn i kroppen? Känner du dig harmonisk? Då kan du ha hittat rätt. Det finns många varianter att välja mellan.