The Karate Kid

The Karate Kid är en amerikansk film som kom ut första gången 1984 och 2010 gjordes en nyinspelning av filmen. Filmen handlar om den 12-årige pojken Dre Parker om tillsammans med sin mamma flyttar från USA till Kina där han direkt hamnar i problem med de andra barnen som bor i kvarteret dit de har flyttat.

En film som griper tag i en!

Huvudrollen spelas av Jaden Smith som är son till Will Smith. Konflikten mellan pojkarna eskalerar och pojken som är ledaren i gänget kan Kung-Fu. Pojkarna tvingar honom att skriva upp sig i en Kung-Fu tävling för att tävla i en duell mot ledaren av gänget. När man tror att det ska gå riktigt dåligt så dyker Mr Han upp i pojkens liv och erbjuder sig att lära honom karate för att försvara sig i duellen.

karate kid jaden

Filmen blir bara mer och mer spännande!

Efter att pojken har träffat karate-mästaren Mr Han så påbörjas pojkens träning inför den stora duellen. Man får följa hur pojken utvecklas till att bli stark med otrolig reaktionsförmåga och otroligt starkt psyke. Och allt tack vare Mr Hans varsamma sätt att lära pojken att utvecklas och växa i sin egen takt och bandet som växer mellan tränaren och pojken under tiden de övar karate är väldigt tydligt för tittaren.

The karate kid 2010

The karate kid – en älskad film som kom ut i en nyinspelning 2010 och handlar om en modig pojke som övervinner sina rädslor och blir mästare i Kung Fu. Möt pojken Dre Parker som hamnat i trubbel med kvarterets busar och hans lärare Mr Han som lär honom karate och självförsvar för att försvara sig i en duell mot sin ärkefiende.