Sveriges populäraste sporter

Sportsverige är ett rikt och varierande landskap. Budo är en populär sport, men vissa sporter är mer än populära. De flesta är överens om att fotboll är den mest populära sporten i Sverige. Sporten är både billig och flexibel. Du behöver endast ett par skor, en boll, och några vänner. Fotboll kan spelas både utomhus och inomhus, på gräs, asfalt, golv eller grus.

Varför är innebandy en av Sveriges populäraste sporter?

Innebandy är en av Sveriges populäraste sporter. Detta kan tyckas konstigt då sporten inte är flexibel när innebandy kräver en idrottshall för att spela. Men en besläktad version av sporten har utövare på varje rast som grundskolan ger. Allt du behöver är en plan, en klubba, en boll, två mål, och ett gäng kompisar. Denna typ av sport är både flexibel och billig. Den är också besläktad med ishockey, bandy, och innebandy.

Varför är inte Budo mer populärt?

Budo är billigt och flexibelt, kanske den både är den billigaste och mest flexibla sporten. Det behövs ingenting mer än en motståndare och kunskap för att utöva sporten. Att brottas, bråkas, och stångas med varandra är också en de mest populära tidsfördriven vi har, framförallt bland yngre pojkar. Därför kan det tyckas konstigt att dyra sporter som ishockey och golf är mer populära i Sverige. Med tanke på dess fördelar så är bara en tidsfråga innan budo blir mer populärt.

Receptet för populära sporter

Buda har alla förutsättningar för att bli en av de mer populära sporterna i Sverige, förutom att sporten inte har den historia och stora plats i det folkliga medvetandet som hockey, fotboll, och bandy har. Det finns också en gemensam nämnare bland de flesta av de mest populära sporterna i Sverige, de utövas av våra barn på deras raster och fritid. Att våra elever slåss på rasterna är troligtvis ingenting våra lärare skulle uppskatta.