Största sporten i Sverige

Att fotboll är Sveriges största sport är det nog få som blir överraskad över eftersom det även är världens mest populära idrott, men har du koll på vilka de övriga sporterna är? Det sporter med aktiva utövare skiljer sig mellan könen och bland kvinnor är gymnastik den mest populära, men den här artikeln kommer att handla om totala nummer och inte antal för män eller kvinnor.

Kampsport på tolfte plats

När det gäller kampsport så återfinns den först på tolfte plats. Inom kampsport klassas flera olika grenar och det är allt från boxning och brottning till karate och Judo. Man räknar med att det antal utövare som finns i Sverige uppgår till 128 460 stycken och det kan jämföras med fotboll som har cirka 607 500 utövare. De två största grenarna inom kampsport är judo och karate.

Sveriges fem populäraste sporter

Det är alltså fotbollen som är Sveriges mest utövade idrott och den följs av golf. På tredje plats finns friidrott och på fjärde plats finns gymnastiken som är populärast bland kvinnor. Värt att notera då det gäller gymnastik är att här ingår även motions- och barngymnastik. På femte plats hamnar innebandy och det är den tredje största lagsporten i Sverige.

Plats sex till tio

För att fortsätta på listan med topp tio så kommer här plats sex till tio. På sjätte plats kommer simning följt av skyttesporten. På plats åtta finns ishockey och därefter följer motorsport. När det gäller motorsport är det en bred kategori där allt från snöskoter, motorcyklar och båtar ingår och givetvis även olika typer av biler. På tionde plats hamnar handboll. Såg listan med de populäraste sporterna i Sverige ut som du trodde?