Olika stilar inom karate

Alla vi har sett hur karate har påverkat vårt liv på något sätt. Det finns de som utövar det och är svartbälte inom karate och det finns de som har sett karate kid så många gånger att de skulle nästan kalla sig för karatemästare, eller åtminstone om man vet vilka stilar som finns.

De olika stilarna

Har du sett Jackie Chan och hans filmer? Det är karate på högnivå även om det är på film. Inom karate finns många olika stilar. Du hittar Shotokan-ruy, Shito-ryu, Goju-ryu, Wado-ryu, Kyokushin. Det är säkerligen så att Jacki Chan kan mer än bara en stil om man tänker på alla filmer han har spelat in, som är mer än 60 stycken filmer sen 1970 talet.

En mångfacetterad kampsport

Det sägs att de olika stilar inom karate härstammar från Japan. Självklart stannade inte denna kampsport just i själva staden där den utvecklades utan den spreds världen över, detta har tillåtit karatekonsten att omformas och därav har stilarna förändrats genom åren. Det finns mer än de ovannämnda karatestilar och vem vet hur många fler det kommer att dyka upp allt eftersom fler samhälle anammar den kända kampsporten.

Dags att träna?

Karate är en kampsport som kan variera stort beroende på var man befinner sig i världen och stilarna kan ha många skillnader. En sak som är säker är att den här kampsporten kommer att förbli lika intressant och kommer att vara lika rolig i framtiden. Det vore inte fel att lära sig ett och annat och det kanske man kan genom att titta på alla Jacki Chan filmer, om inget annat.