Konstiga sporter i världen

Det finns en rad olika sporter i världen och vissa är konstigare än andra. Vad sägs till exempel om en korvätartävling eller en tävling om vem som kan göra det snyggaste magplasket? Det finns flera personer som har specialiserat sig på att göra ett magplask i grunda pooler på 30 cm djup.

Tävla i Bog Snorkelling

Har du hört talas om Bog snorkelling någon gång? Det betyder att du ska simma två stycken längder i ett uppgrävt dike. Det låter allt annat än mysigt och är förmodligen den skitigaste sporten i världen. Man får inte heller göra armtag utan endast använda sina fötter. Det är inte lika smärtsamt som magplask men kanske inte en sport som lockar så många.

Tävla i magplask

Vi nämnde redan magplask i indelningen och det är verkligen en konstig sport. Kanske har du själv en del erfarenhet av detta om du har badat i havet eller poolen? Om du har talang för detta skulle du alltså kunna göra det till en idrottskarriär hur konstigt det än låter. Tävlingen sänds till och med i en amerikansk talk show varje år.

Testa på konstiga sporter

Har du någon udda talang som du verkligen är duktig på? Vem vet, det kanske går att tävla i det? Sport är så mycket mer än bara handboll och fotboll och du kan upptäcka många knasiga sporter. Eller vad sägs som en kombination av schack och boxning? Här har du alltså möjligheten att kombinera din intelligens med styrka på ett märkligt sätt.