Hur du börjar med tennis

Funderar du på att börja spela tennis men är osäker på hur du ska komma igång? Här får du reda på det du behöver veta för att våga dig ut på banan. Tennis är en effektiv träningsform för att bygga uthållighet och styrka men framförallt är det kul samt ett bra sätt att umgås med vänner och familj på.

Lär dig grunderna i tennis

När man ska börja spela tennis kan det vara bra att anmäla sig till en kurs på en tennisklubb. Då får du lära dig tekniken från grunden och kan försäkra dig om att du lär dig rätt från början. Vill du träna mer utöver lektionerna på tennisklubben kan du göra som Björn Borg och nöta grundslagen genom att slå mot en husvägg.

Hitta någon att spela med

Det mesta man gör blir roligare om man gör det tillsammans med någon, det gäller även tennis. Se till att hitta en motståndare att spela mot som är på samma nivå som du. Har du ingen i din närhet kan du få hjälp att hitta en partner genom en tennisklubb. Tennisklubbar brukar även anordna läger och träningsdagar där du kan möta nya människor att spela med. Det blir billigare att hyra tennisbanor om man är flera som spelar tillsammans.

Vad behövs för att spela tennis

För att komma igång med tennis behöver du egentligen inte särskilt mycket utrustning. Dessutom lånar tennisklubbar ofta ut utrustning till nybörjare. När du har blivit lite varm i kläderna kan det vara en god idé att köpa ett eget rack som du trivs bra med samt några bollar. Det viktigaste är inte utrustningen utan att du verkligen kommer ut på tennisbanan och börjar spela.