Cykla mountainbike mellan träningarna

mountainbike träning och budoGenom att utöva olika sporter tränar du flera muskelgrupper för ett mer komplett resultat. Att cykla mountainbike är omväxlande för både kroppen och huvudet, vilket gör det till ett perfekt komplement till de flesta andra sorters träning. Dessutom kan ett vackert landskap och varierande vyer hjälpa till att hålla motivationen uppe.

Rolig och varierande träningsform

Mountainbike är ett bra alternativ om du är trött på gymmet eller budon eftersom att det erbjuder så varierande träning. När du cyklar mountainbike tränar du både kondition och balans, dessutom kan träningen anpassas till stor del efter din konditionsnivå samt den tekniska utmaningen du söker. Om du föredrar ett mer fysiskt och tekniskt krävande träningspass kan du prova en riktig mountainbikerutt. För enklare cykling, håll dig till vanliga skogsstigar.

Mountainbike är prisvärd träning

En bra mountainbike för nybörjare har en kostnad på mellan 6000 till 8000 kronor vilket är en relativt hög startkostnad. När du har din cykel kan du dock träna gratis när som helst, under hela året. Det är dessutom inte bara prismässigt som mountainbike-cykling är en bra investering, studier visar att mountainbike är mer än dubbelt så effektivt som spinning.

Omväxlande för kroppen

Att cykla mountainbike har flera fördelar jämfört med att träna på gym, man får frisk luft, slipper betala någon månads- eller årsavgift samt får mer effektiv träning. Den omväxlande miljön i skogen ger dessutom ett träningspass som är utmanande både fysiskt och tekniskt. Dessutom kan cyklingen enkelt anpassas efter din förmåga, till exempel genom att välja enklare skogsstigar för lättare cykling.