Crossfit som träningsform

Crossfit är idag en globalt populär träningsform som ursprungligen kommer från USA. Träningen består av olika komponenter hämtade från bland annat tyngdlyftning, konditionsträning och gymnastik. Träningspassen består av varierande rörelsemönster som utförs med hög intensitet för att optimera utövarens fysik. Det finns många olika variationer av crossfit, men de har alla en sak gemensamt: de kommer att få pulsen att öka.

Vad går crossfit ut på?

crossfitt som traningCrossfit är en träningsform som inte följer ett schema eller en viss planering utan baseras på vissa principer och grundas på tanken om att variation av olika funktionella övningar är bäst. Övningarna är menade att efterlikna rörelser som är naturliga för oss, så som att resa sig upp, springa, klättra, hoppa, knuffa, dra, lyfta och kasta. Dessa rörelsemoment byggs ihop till olika övningar som utfört med hög intensitet.

Gemenskap och en bättre livsstil

Crossfit utförs oftast i grupp. Att testa din styrka och uthållighet tillsammans med andra skapar en gemenskap. Att crossfit dessutom har ett eget språk bidrar till gruppsammanhållningen. Du kanske har kommit till gymmet och undrat vad WOD, AMRAP eller EMOM betyder? Detta är en del av crossfit-språket. Med tiden blir det inte bara ett träningspass du går till, utan en en plats där du umgås med likasinnade.

Har du testat crossfit?

Har du inte testat crossfit ännu, så gör det! Har du provat på träningsformen tidigare men upplevde att det inte var någonting för dig, så testa igen för det finns många olika variationer på crossfit. Alla tränare gör det dessutom på sitt sätt. Crossfit är inte för alla men troligen hittar du några övning som du tycker om och som kan hjälpa dig att träna din styrka och uthållighet.